Lepjük meg kedvesünket egy feledhetetlen wellness hétvégével!

Írta

A wellness hétvégék Magyarországon is egyre népszerűbbek és egyre nagyobb tömegeket vonzanak. Ennek köszönhetően a wellness szállók és szolgáltatók egyre szélesebb és egyre minőségesebb szolgáltatásokkal állnak a pihenni vágyók rendelkezésére.

Itt az ide, hogy mi is eltöltsünk egy pihentető hétvégét valamely hazai wellness központban. De lássuk, melyek az aktuális wellness trendek és mely szolgáltatásokat érdemes mindenképpen kipróbálnunk?

 

A wellness programok kötelező tartozéka a szaunázás. A felhevített test gyors lehűtése kiváló hatással van a szervezetünkre. A rendszeres szaunázásnak köszönhetően megszabadulhatunk a felhalmozódott méreganyagoktól; a fokozott verejtékezés során a kitágult pólusokon keresztül a méreganyagok távozni képesek. A szaunázás utáni mártózás vagy tusolás során ezek a méreganyagokat lemossuk a bőrünkről és így végleg megszabadulunk tőlük.

 

A wellness hétvége nem telhet el masszázs nélkül. A frissítő masszázsoknak köszönhetően megszabadulhatunk az izmok merevségétől és görcsösségétől. A myszallas.com honlap listáján szereplő wellness szállodák szinte kivétel nélkül többféle masszázst kínálnak, így mindenki kiválaszthatja azt a fajtát, ami a legszimpatikusabb számára. A masszázsok célja viszont szinte mindig ugyanaz; feléleszteni és ellazítani a testet, javítani a vérkeringést és csökkenteni a fáradságérzetet.

 

Ha túl intenzíven élünk és súlyos stresszhelyzeteknek vagyunk kitéve, akkor egy igazi párterápiának is beillik a Float Spa. Párunk nem csak imádni fogja a kényeztetést, hanem hálás is lesz nekünk, amiért alávetjük magunkat. A Float Spa gyakorlatilag egy lebegő kabin, amely képes hosszú távú eredményt produkálni. Legfőbb hatása a stressz megszüntetésében mutatkozik, de kiválóan alkalmas a túlhajszolt életvitelt élők megnyugtatására, az ízületi panaszok mérséklésére és az asztmás és allergiás tünetek enyhítésére, valamint a különböző bőrhibák orvoslására is. A Float Spa egyszerűen tökéletes páros időtöltés, de a wellness szálló kiválasztása előtt ellenőrizzük, hogy rendelkeznek-e két fős Float Spa kabinnal!

 

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sóterápia. Mint tudjuk, a só kiválóan segíti a különböző légúti megbetegedésekkel szembeni védekezést, valamint erősíti a szervezetünk természetes védekezőrendszerét.

 

Az aromakabin az egyik új kedvenc a wellness szállókban. Az illóolajok használata cseppet sem tekinthető újszerű kényeztetésnek, ám a kabinos megoldásnak köszönhetően az élmény még intenzívebb. Az illóolajok nem csak belélegezve, hanem a bőr pólusain keresztül bejutva is jótékony hatást fejtenek ki a szervezetünkre; segítik a légzést, megnyugtatnak, oldják a stresszt, de sikerrel alkalmazzák gyomorbántalmak, menstruációs és mozgásszervi problémák mérséklésére is.

 

A wellness hétvége ne múljon el a thalasso terápia kipróbálása nélkül! A tengervíz kiválóan alkalmas a különböző reumatikus panaszok enyhítésére, de nyugtató hatással is rendelkezik. Mivel a tengervíz nagy mennyiségben tartalmaz oldott állapotú ásványi anyagokat, ezért hatékony a bőrbetegségek kezelésben és az immunrendszer erősítésében is.

 

A myszallas.com honlap segít egy feledhetetlen wellness hétvége szervezésében. A weboldalon található wellness szállók listája megkönnyíti a választást. Használjuk a keresőt, adjuk meg a szűrési feltételeket és válasszuk ki azt az ajánlatot, ami a leginkább megfelel párunk és saját igényeinknek!

a